Életmód
Egészséges életmód tanácsok és receptek
Blog
beszélj
zöldeket!
Kinek mi a Bijó - gondolatok a bijóságról
Galéria
Betekintés a Bijó pillanatokba

Adatvédelmi nyilatkozat

Adatkezelési szabályzat, adatvédelmi tájékoztató a BIJÓ Élelmiszer Kereskedelmi Kft. internetes honlap és webáruház felhasználói, valamint a kereskedelmi egységek vásárlói részére


- 2016.02.22. -ei kiadás -
 

Tartalom:

1. Az adatvédelmi tájékoztató célja

2. Jogszabályi háttér, alkalmazandó jog

3. Az adatvédelmi tájékoztató hatálya

4. Fogalmak

5. Adatvédelmi elvek

6. Az adatkezelés jogalapja

7. Az adatkezelő(k) megjelölése

8. A személyes adatok köre

9. Az érintettek/felhasználók köre

10. Azonosított adatkezelési tevékenységek és a kezelt adatok funkciók szerint:

10.1. Honlap

10.2. Webáruház

11. Az adatkezelés célja

12. Az adatkezelés időtartama

13. Az érintettek jogai

14. Jogorvoslati lehetőségek

1. Az adatvédelmi tájékoztató célja

Az adatvédelmi tájékoztató célja, hogy:

a) rögzítse a BIJÓ Élelmiszer Kereskedelmi Kft. (1135 Budapest, Róbert Károly krt. 96-100. cégjegyzékszám 01-09-178111, adószám: 24703264-2-41. a továbbiakban Szolgáltató), által alkalmazott adatvédelmi és adatkezelési elveket, amelyeket a Szolgáltató magára nézve kötelezőnek ismer el és kötelezettséget vállal arra, hogy szolgáltatásaival, a webáruház működtetésével kapcsolatos adatkezelése megfelel a jelen tájékoztatóban és a hatályos jogszabályokban meghatározott rendelkezéseknek;

b) a Szolgáltató által nyújtott szolgáltatások minden területén, minden egyén számára, tekintet nélkül nemzetiségére vagy lakóhelyére, biztosítva legyen, hogy jogait és alapvető szabadságjogait, különösen a magánélethez való jogát tiszteletben tartsák a személyes adatainak gépi feldolgozása során (adatvédelem);

c) közölje az érintettel az adatkezelés megkezdése előtt az adatkezelés jogalapját, ennek megfelelően, hogy az adatkezelés hozzájáruláson alapul avagy kötelező;

d) egyértelműen és részletesen tájékoztassa az érintettet az adatkezelés megkezdése előtt a Szolgáltató internetes oldalain (www.bijo.hu, www.bijobolt.hu és az ehhez kapcsolódó webáruház), (a továbbiakban honlapokon) található szolgáltatások, elektronikus adatlapok, alkalmazások, funkciók használata során az adatai kezelésével kapcsolatos minden tényről, így különösen:

a. a kezelt személyes adatok köréről,

b. a kezelt személyes adatokról,

c. az adatkezelés céljáról,

d. az adatkezelés jogalapjáról,

e. az adatkezelésre és az adatfeldolgozásra jogosult személyéről,

f. az adatkezelés időtartamáról, törlési határidőkről

g. kik ismerhetik meg az adatokat.

h. az érintett adatkezeléssel kapcsolatos jogaira (tájékoztatás, helyesbítés, törlés, zárolás), és jogorvoslati lehetőségeire is.

e) tájékoztassa az érintetteket a Társaság adatvédelmi nyilvántartási azonosítójáról,

f) tájékoztassa az érintetteket a panaszkezelés folyamatáról, a jogorvoslati lehetőségekről

2. Jogszabályi háttér, alkalmazandó jog

Az adatvédelmi tájékoztató elkészítésénél különös tekintettel figyelembe vettük:

- 2011. évi CXII. törvény – az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról (a továbbiakban: Infotv.)

- 2001. évi CVIII. törvény – az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről (főképp a 13/A. §-a);

- 2008. évi XLVII. törvény – a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról;

- 2008. évi XLVIII. törvény – a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól (különösen a 6.§-a);

- 2003. évi C. törvény az elektronikus hírközlésről (kifejezetten a 155.§-a)

3. Az adatvédelmi tájékoztató hatálya

3.1. Tárgyi hatály

A jelen tájékoztató hatálya a Szolgáltató honlapján (www.bijo.hu, www.bijobolt.hu, www.bijotermekek.hu és az ehhez kapcsolódó webáruház) és aldomain-jein keresztül nyújtott elektronikus, valamint a 1135 Budapest, Róbert Károly krt. 96-100. sz. alatt található kereskedelmi üzlet helyszínén nyújtott kereskedelmi szolgáltatásokkal összefüggő adatkezelésekre terjed ki.

3.2. Területi hatály

A jelen tájékoztató tekintettel arra, hogy a Szolgáltató a szolgáltatást kizárólag Magyarország területére irányuló szolgáltatásként nyújtja, ezért ehhez igazodva a tájékoztató a magyarországi adatkezelésekre vonatkozik.

3.3. Időbeli hatály

A jelen tájékoztató és annak minden módosítása a Szolgáltató által a webáruház honlapján nyilvánosságra hozatalától, annak "közzétételétől" hatályos, és annak Szolgáltató általi visszavonásáig, avagy a tájékoztató következő módosításáig érvényes. A tájékoztató mindaddig hatályban marad, amíg a Szolgáltató a webáruház- és egyéb kereskedelmi szolgáltatásokat biztosítja.
Jelen adatvédelmi tájékoztató folyamatosan elérhető a következő weboldalról: http://www.bijobolt.hu/adatvedelmi-nyilatkozat

4. Fogalmak

4.1. érintett/felhasználó (vásárló, megrendelő): bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy - közvetlenül vagy közvetve - azonosítható természetes személy;

4.2. személyes adat: az érintettel kapcsolatba hozható adat - különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret -, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés,

4.3. különleges adat:

a) a faji eredetre, a nemzetiséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdek-képviseleti szervezeti tagságra, a szexuális életre vonatkozó személyes adat,

b) az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre vonatkozó személyes adat, valamint a bűnügyi személyes adat;

4.4. hozzájárulás: az érintett akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok - teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő - kezeléséhez;

4.5. tiltakozás: az érintett nyilatkozata, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri;

4.6. adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az adatfeldolgozóval végrehajtatja;

4.7. adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése;

4.8. adattovábbítás: az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele;

4.9. nyilvánosságra hozatal: az adat bárki számára történő hozzáférhetővé tétele;

4.10. adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges;

4.11. adatmegjelölés: az adat azonosító jelzéssel ellátása annak megkülönböztetése céljából;

4.12. adatzárolás: az adat azonosító jelzéssel ellátása további kezelésének végleges vagy meghatározott időre történő korlátozása céljából;

4.13. adatmegsemmisítés: az adatokat tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése;

4.14. adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve hogy a technikai feladatot az adatokon végzik;

4.15. adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely szerződés alapján - beleértve a jogszabály rendelkezése alapján kötött szerződést is - adatok feldolgozását végzi;

4.16. adatfelelős: az a közfeladatot ellátó szerv, amely az elektronikus úton kötelezően közzéteendő közérdekű adatot előállította, illetve amelynek a működése során ez az adat keletkezett;

4.17. adatközlő: az a közfeladatot ellátó szerv, amely - ha az adatfelelős nem maga teszi közzé az adatot - az adatfelelős által hozzá eljuttatott adatait honlapon közzéteszi;

4.18. adatállomány: az egy nyilvántartásban kezelt adatok összessége;

4.19. harmadik személy: olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval;

4.20. gazdasági reklám: olyan közlés, tájékoztatás, illetve megjelenítési mód, amely valamely birtokba vehető forgalomképes ingó dolog - ideértve a pénzt, az értékpapírt és a pénzügyi eszközt, valamint a dolog módjára hasznosítható természeti erőket - (a továbbiakban együtt: termék), szolgáltatás, ingatlan, vagyoni értékű jog (a továbbiakban mindezek együtt: áru) értékesítésének vagy más módon történő igénybevételének előmozdítására, vagy e céllal összefüggésben a vállalkozás neve, megjelölése, tevékenysége népszerűsítésére vagy áru, árujelző ismertségének növelésére irányul (a továbbiakban: reklám).

5. Adatvédelmi elvek

5.1. Célhoz kötöttség

Személyes adat kizárólag meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében kezelhető.

5.2. Tisztességes és törvényes adatkezelés

Az adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie az adatkezelés céljának, az adatok felvételének és kezelésének tisztességesnek és törvényesnek kell lennie.

5.3. Szükségesség, arányosság, időbeliség

Csak olyan személyes adat kezelhető, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas. A személyes adat csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezelhető.

5.4. Személyes adatként való minősítés

A személyes adat az adatkezelés során mindaddig megőrzi e minőségét, amíg kapcsolata az érintettel helyreállítható. Az érintettel akkor helyreállítható a kapcsolat, ha az adatkezelő rendelkezik azokkal a technikai feltételekkel, amelyek a helyreállításhoz szükségesek.

5.5. Pontosság, teljesség, naprakészség

Az adatkezelés során biztosítani kell az adatok pontosságát, teljességét és - ha az adatkezelés céljára tekintettel szükséges - naprakészségét, valamint azt, hogy az érintettet csak az adatkezelés céljához szükséges ideig lehessen azonosítani.

5.6. Adatbiztonság

Az adatkezelő köteles az adatkezelési műveleteket úgy megtervezni és végrehajtani, hogy az e törvény és az adatkezelésre vonatkozó más szabályok alkalmazása során biztosítsa az érintettek magánszférájának védelmét.

Az adatkezelő, illetve tevékenységi körében az adatfeldolgozó köteles gondoskodni az adatok biztonságáról, köteles továbbá megtenni azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, és kialakítani azokat az eljárási szabályokat, amelyek e törvény, valamint az egyéb adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek.

Az adatokat megfelelő intézkedésekkel védeni kell különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.

A különböző nyilvántartásokban elektronikusan kezelt adatállományok védelme érdekében megfelelő technikai megoldással biztosítani kell, hogy a nyilvántartásokban tárolt adatok - kivéve ha azt törvény lehetővé teszi - közvetlenül ne legyenek összekapcsolhatók és az érintetthez rendelhetők.

5.7. Az érintett előzetes tájékoztatásának követelménye
Az érintettel az adatkezelés megkezdése előtt közölni kell, hogy az adatkezelés hozzájáruláson alapul vagy kötelező.

Az érintettet az adatkezelés megkezdése előtt egyértelműen és részletesen tájékoztatni kell az adatai kezelésével kapcsolatos minden tényről, így különösen
- az adatkezelés céljáról és jogalapjáról,
- az adatkezelésre és az adatfeldolgozásra jogosult személyéről,
- az adatkezelés időtartamáról,
- kik ismerhetik meg az adatokat.
- az érintett adatkezeléssel kapcsolatos jogaira és jogorvoslati lehetőségeire is.

Ha az érintettek személyes tájékoztatása lehetetlen vagy aránytalan költséggel járna, a tájékoztatás megtörténhet az alábbi információk nyilvánosságra hozatalával is:
a) az adatgyűjtés ténye,
b) az érintettek köre,
c) az adatgyűjtés célja,
d) az adatkezelés időtartama,
e) az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye,
f) az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak és jogorvoslati lehetőségeinek ismertetése, valamint
g) ha az adatkezelés adatvédelmi nyilvántartásba vételének van helye, az adatkezelés nyilvántartási száma, kivéve a 68. § (2) bekezdésében foglalt esetet.

6. Az adatkezelés jogalapja
Az Infotv. 5. § (1) bek. szerint:

„Személyes adat akkor kezelhető, ha
a) ahhoz az érintett hozzájárul, vagy
b) azt törvény vagy - törvény felhatalmazása alapján, az abban meghatározott körben - helyi önkormányzat rendelete közérdeken alapuló célból elrendeli (a továbbiakban: kötelező adatkezelés)."

Tájékoztatjuk a webáruház Felhasználóit, valamint a kereskedelmi üzletünk vásárlóit, hogy az adatkezelésre a webáruházban és üzleteinkben elérhető szolgáltatások igénybevétele, termékek megvásárlása céljából az Érintettek/Felhasználók önkéntes, előzetes tájékoztatáson alapuló regisztráció során tett beleegyező nyilatkozata, (vásárlóhelyiségbe történő belépés esetén ráutaló magatartása) alapján kerül sor. A honlapon tett nyilatkozat tartalmazza, hogy a Felhasználók megismerték az adatvédelmi tájékoztatót, és kifejezett hozzájárulásukat adják ahhoz, hogy az oldal használata során az általuk közölt személyes adataik, illetve a róluk generált személyes adatok felhasználásra kerüljenek.

Az Adatkezelés jogalapja az Infotv. 5.§ (1) bek. a) pontja szerint az érintettek előzetes tájékoztatáson alapuló önkéntes hozzájárulása. Ezen adatkezelések egyike sem tekinthető törvényi kötelezettségen alapuló ún. kötelező adatkezelésnek.

Azon esetek sem minősülnek kötelező adatkezelésnek, amelyek során a online felületek, alkalmazások, funkciók használatához - csillaggal jelölve - kötelezően kérjük a személyes adatot igénylő mezők kitöltését az érintettektől. Ezen adatkezelések is az érintettek hozzájárulásán alapulnak, az érintettek dönthetnek a csillaggal megjelölt adatmezők üresen hagyása, az adott funkció kihagyása mellett.

7. Az adatkezelő(k) megjelölése

7.1. A Szolgáltató kereskedelmi üzleteihez, a webáruházhoz kapcsolódó adatkezelések tekintetében:

BIJÓ Élelmiszer Kereskedelmi Kft.

Székhely: 1135 Budapest, Róbert Károly krt. 96- 100.
Cégjegyzékszám: 01-09-178111
Adószám: 24703264-2-41.

7.2. a Felhasználók által megrendelt termékek készpénzes, bankkártyás avagy internetes fizetése során

Erste Bank Zrt.

(székhelye: 1138 Budapest, Népfürdő u. 24-26.)

Global Payments Europe sro

(székhely: V Olšinách 80/626, 100 00 Prága 10, Csehország. Magyarországi központja: 1117 Budapest, Október huszonharmadika utca 8-10.)

7.3. a Felhasználók által megrendelt termékek, csomagok kézbesítése kapcsán a

Magyar Posta Zrt. (MPL - Magyar Posta Logisztika Futárszolgálat)

(székhelye: 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6.)

8. A személyes adatok köre

8.1. Személyes adatok

Tájékoztatjuk az érintetteket, hogy a webáruházban csak és kizárólag személyes adatokat kérünk, kezelünk.
A Felhasználó döntése alapján megadható adatok:
• felhasználói név,
• e-mail cím, jelszó,
• telefonszám,
• név,
• lakóhely/tartózkodási hely,
• születési hely és idő,
• neme,
• szállítási adatok: név, város, irányítószám, cím,
• számlázási adatok: név, város, irányítószám, cím,
• a Felhasználó által megrendeléseikor vásárolt termékkategória,
• a Felhasználó által alkalmazott fizetési mód,
• a Felhasználó vásárlásainak tételösszege,
• a Felhasználónak a törzsvásárlói program keretében létrehozott törzsvásárlói azonosítója.

8.2. Különleges adatok

Szolgáltatásaink igénybevétele során különleges adat megadására nincsen szükség.

8.3. Technológiai adatok

A rendszer működtetése során technikailag rögzítésre kerülő adatok:

• a Felhasználó bejelentkező számítógépének azon adatai, melyek a szolgáltatás igénybe vétele során generálódnak, és melyeket az Adatkezelő rendszere a technikai folyamatok automatikus eredményeként rögzít.

• Az automatikusan rögzítésre kerülő adatokat a rendszer a Felhasználó külön nyilatkozata vagy cselekménye nélkül a belépéskor, illetve kilépéskor automatikusan naplózza. Ezen adatok egyéb felhasználói Személyes adatokkal - törvény által kötelezővé tett esetek kivételével - össze nem kapcsolhatók. Az adatokhoz kizárólag az Adatkezelő fér hozzá.

• A Szolgáltató a testre szabott kiszolgálás érdekében a Felhasználó számítógépén kis adatcsomagot (ún. „cookie"-t) helyez el. A cookie célja az adott oldal minél magasabb színvonalú működésének biztosítása a felhasználó élmény növelése érdekében. A cookie-t a Felhasználó képes törölni saját számítógépéről, illetve beállíthatja böngészőjét, hogy a cookie-k alkalmazását tiltsa. A cookie-k alkamazásának tiltásával a Felhasználó tudomásul veszi, hogy cookie nélkül az adott oldal működése nem teljes értékű.

9. Az érintettek/felhasználók köre

Az érintettek köre:

• a honlap/és webáruház internetes látogatói
• a webáruház regisztrált vásárlói
• a törzsvásárlói programban résztvevők
• a hírlevél szolgáltatásra jelentkezők
• a direkt marketing levélre, elektronikus reklámra jelentkezők
• akcióban/kuponakcióban/versenyben résztvevők
• blogolók
• franchise partnerek és hálózatba jelentkezők
• üzlethelyiségben vásárlók

10. Azonosított adatkezelési tevékenységek és a kezelt személyes adatok funkciók szerint:

10.1. Honlap:

10.1.1. Hírlevél (eDM)

A felhasználó két féle képp tud feliratkozni a hírlevélre. Webes regisztráció esetén, a regisztrációs folyamat során lehetséges a "feliratkozom a Bijó hírlevélre" kör pipálásával. Valamint személyesen a törzsvásárlói kártya kiváltása előtt történő, regisztrációs/tájékoztató adatlap kitöltése során. A hírlevélről történő leiratkozás, a hírlevél alsó részében megtalálható leíratkozásra szolgáló link segítségével történhet meg.

Az adatvédelmi tájékoztató, online regisztráció előtt, a weboldalon elérhető, áttanulmányozható. Személyes regisztráció során, a regisztrációs adatlap kitöltése előtt, a Recepción, nyomtatott formátumban elérhető a mindenkori legfrissebb adatvédelmi tájékoztató.

Mind a webáruház, mind a törzsvásárlói rendszer, a hírlevélre történő feliratkozás nélkül is, teljeskörűen használható, az annak nem feltétele!

A hírlevél célja, hogy releváns információkkal, termékajánlatokkal lássa el, az érdeklődőket, vásárlókat.

10.1.2. Bloghasználat

A honlap blog szekciójában a felhasználók saját elképzelésük szerint különböző témákban blogot indíthatnak, a saját és más által indított témákhoz kapcsolódóan bejegyzéseket fűzhetnek. bloghasználathoz regisztrálni kell, a témaindításhoz bejelentkezés szükséges.
A felhasználók a regisztrációhoz és a bejelentkezéshez a következő adatokat adhatják meg:
• név(felhasználónév)
• e-mail cím

10.2. Webáruház:

10.2.1. Regisztráció

A Felhasználóknak a vásárlás előfeltételeként a webáruházban regisztrálniuk, majd bejelentkezniük szükséges.

a) Egyéni vásárló esetén a regisztráció során a következő adatokat szükséges megadni:
• felhasználói név
• jelszó
• vezetéknév
• keresztnév
• e-mail-cím
• neme
• születési dátum
• szállítási cím
• postázási cím
• telefonszám
• státusz: egyéni vásárló

b) Kereskedelmi vásárló esetén a regisztráció során a következő adatokat szükséges megadni:

• felhasználó név,
• jelszó
• képviselő vezetéknév
• képviselő keresztneve
• email
• bijó partnerazonosító

A regisztrációt követően a rendszer azonnal automatikus üzenetet küld a Felhasználó által megadott e-mail címére, amelyben egy linkre kattintva vissza kell igazolnia regisztrációs szándékát. Belépni és vásárolni csak ezután lehetséges.

10.2.2. Bejelentkezés

A regisztrációt és megerősítést követően a saját profilon belül a bejelentkezéshez a Felhasználóknak a következő adatokat kell megadni:

a) Egyéni vásárló esetén:
• felhasználónév
• jelszó

b) Kereskedelmi vásárló esetén:
• A vevőszolgálaton kiváltott vásárlói kártya partnerkódja

10.2.3. Saját profil készítése

A regisztráció során (lásd 10.2.1.) megadott adatokon túlmenően a bejelentkezést követően a Felhasználók további adatokat adhatnak meg:

10.2.5. Vásárlás, rendelés

A vásárlás során a következő adatokat kell megadni:

• a Felhasználó által rendeléskor kiválasztott termékkategória, és termék;
• a Felhasználó által a rendeléskor meghatározott termék(ek) mennyisége;

10.2.7. Csomagszállítás

Amennyiben a Felhasználó csomagszállítást kíván igénybe venni, a 10.2.5. pontban felsorolt adatokon túl a következő adatokat kell megadni:

kiszállítási cím

10.2.8. Törzsvásárlói programok

A törzsvásárlói programban résztvevő felhasználóknak a fentieken túl más adatot nem kell megadni.

10.2.9. Profilozás, statisztika készítés

A Szolgáltató a Felhasználó vásárlási adatait, szokásairól statisztikát készít, profilozza, a célból, hogy a Felhasználó részére személyes preferenciáit figyelembe véve a webáruház használata során részére további termékekről, akciókról információt nyújtson, a vásárlást megkönnyítse, kényelmesebbé, egyszerűbbé tegye.

10.2.10. Elektronikus levelezés

A Felhasználóknak a saját profilon belül nincs lehetőségük elektronikus, zárt rendszerű levelezést folytatni a webáruház ügyfélszolgálatával. Az ügyfélszolgálat a vevoszolgalat@bijo.hu e-mail címen érhető el. A levelek feldolgozása és megválaszolása az üzlet hivatalos nyitvatartási idejében történik.

10.2.11. Dokumentumfeltöltés

A Felhasználóknak nincs lehetőségük dokumentumok feltöltésére.

10.2.12. Franchise hálózathoz történő csatlakozás

Azon Felhasználók, akik kereskedelmi franchise hálózatunkhoz szeretnének csatlakozni, a következő e-mail címen jelezhetik szándékukat: franchise@bijobolt.hu. A jelentkezésnek formai vagy tartalmi követelménye nincs. A jelentkezők által megadott információk kerülnek letárolásra, ami jellemzően: név, e-mail cím, telefonszám, cím, ahol franchise üzletét kívánja működtetni.

10.2.13. Panaszkezelés

A Felhasználók panaszaikat az ügyfélszolgálatra (vevoszolgalat@bijo.hu) küldött e-mailben juttathatják el a Szolgáltatóhoz. A panaszügyintézés helye megegyezik a forgalmazás, értékesítés helyével.

Fogyasztói jogvita esetén, fogyasztó a tartózkodási helye szerint illetékes békéltető testülethez tud fordulni. A békéltető testületek elérhetősége itt, illetve lejjebb tekinthető meg: http://www.ofe.hu/inet/ofe/hu/menu/bekeltetes.html

Bács-Kiskun Megyei Békéltető Testület
Címe: 6000 Kecskemét, Árpád krt. 4.
Telefonszáma: (76) 501-525, (76) 501-500
Fax száma: (76) 501-538
Név: Mátyus Mariann
E-mail cím: bkmkik@mail.datanet.hu

Baranya Megyei Békéltető Testület
Címe: 7625 Pécs, Majorossy Imre u. 36.
Levelezési címe: 7602 Pécs, Pf. 109.
Telefonszáma: (72) 507-154
Fax száma: (72) 507-152
Név: Dr. Bodnár József
E-mail cím: bekelteto@pbkik.hu

Békés Megyei Békéltető Testület
Címe: 5601 Békéscsaba, Penza ltp. 5.
Telefonszáma: (66) 324-976, 446-354, 451-775
Fax száma: (66) 324-976
Név: Dr. Bagdi László
E-mail cím: bmkik@bmkik.hu

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Békéltető Testület
Címe: 3525 Miskolc, Szentpáli u. 1.
Telefonszáma: (46) 501-091, 501-870
Fax száma: (46) 501-099
Név: Dr. Tulipán Péter
E-mail cím: kalna.zsuzsa@bokik.hu

Budapesti Békéltető Testület
Címe: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99.
Telefonszáma: (1) 488-2131
Fax száma: (1) 488-2186
Név: Dr. Baranovszky György
E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu

Csongrád Megyei Békéltető Testület
Címe: 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.
Telefonszáma: (62) 554-250/118 mellék
Fax száma: (62) 426-149
Név: Dékány László, Jerney Zoltán
E-mail cím: bekelteto.testulet@csmkik.hu

Fejér Megyei Békéltető Testület
Címe: 8000 Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.
Telefonszáma: (22) 510-310
Fax száma: (22) 510-312
Név: Kirst László
E-mail cím: fmkik@fmkik.hu

Győr-Moson-Sopron Megyei Békéltető Testület
Címe: 9021 Győr, Szent István út 10/a.
Telefonszáma: (96) 520-202; 520-217
Fax száma: (96) 520-218
Név: Horváth László
E-mail cím: bekeltetotestulet@gymskik.hu

Hajdú-Bihar Megyei Békéltető Testület
Címe: 4025 Debrecen, Petőfi tér 10.
Telefonszáma: (52) 500-749
Fax száma: (52) 500-720
Név: Dr. Hajnal Zsolt
E-mail cím: info@hbkik.hu

Heves Megyei Békéltető Testület
Címe: 3300 Eger, Faiskola út 15.
Levelezési címe: 3301 Eger, Pf. 440.
Telefonszáma: (36) 416-660/105 mellék
Fax száma: (36) 323-615
Név: Pintérné Dobó Tünde
E-mail cím: tunde@hkik.hu

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Békéltető Testület
Címe: 5000 Szolnok, Verseghy park 8.
Telefonszáma: (56) 510-610
Fax száma: (56) 370-005
Név: Dr. Lajkóné dr. Vígh Judit
E-mail cím: kamara@jnszmkik.hu

Komárom-Esztergom Megyei Békéltető Testület
Címe: 2800 Tatabánya, Fő tér 36.
Telefonszáma: (34) 513-010
Fax száma: (34) 316-259
Név: Dr. Rozsnyói György
E-mail cím: kemkik@kemkik.hu

Nógrád Megyei Békéltető Testület
Címe: 3100 Salgótarján, Alkotmány út 9/a
Telefonszám: (32) 520-860
Fax száma: (32) 520-862
Név: Dr. Pongó Erik
E-mail cím: nkik@nkik.hu

Pest Megyei Békéltető Testület
Címe: 1119 Budapest, Etele út 59-61. 2. em. 240.
Telefonszáma: (1)-269-0703
Fax száma: (1)-269-0703
Név: dr. Csanádi Károly
E-mail cím: pmbekelteto@pmkik.hu
Honlap cím: www.panaszrendezes.hu

Somogy Megyei Békéltető Testület
Címe: 7400 Kaposvár, Anna utca 6.
Telefonszáma: (82) 501-000
Fax száma: (82) 501-046
Név: Dr. Novák Ferenc
E-mail cím: skik@skik.hu

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Békéltető Testület
Címe: 4400 Nyíregyháza, Széchenyi u. 2.
Telefonszáma: (42) 311-544, (42) 420-180
Fax száma: (42) 311-750
Név: Görömbeiné dr. Balmaz Katalin
E-mail cím: bekelteto@szabkam.hu

Tolna Megyei Békéltető Testület
Címe: 7100 Szekszárd, Arany J. u. 23-25.
Telefonszáma: (74) 411-661
Fax száma: (74) 411-456
Név: Mátyás Tibor
E-mail cím: kamara@tmkik.hu

Vas Megyei Békéltető Testület
Címe: 9700 Szombathely, Honvéd tér 2.
Telefonszáma: (94) 312-356
Fax száma: (94) 316-936
Név: Dr. Kövesdi Zoltán
E-mail cím: pergel.bea@vmkik.hu

Veszprém Megyei Békéltető Testület
Címe: 8200 Veszprém, Budapest u. 3.
Telefonszáma: (88) 429-008
Fax száma: (88) 412-150
Név: Dr. Óvári László
E-mail cím: vkik@veszpremikamara.hu

Zala Megyei Békéltető Testület
Címe: 8900 Zalaegerszeg, Petőfi utca 24.
Telefonszáma: (92) 550-513
Fax száma: (92) 550-525
Név: dr. Koczka Csaba
E-mail cím: zmbekelteto@zmkik.hu

 

A következő adatokat szükséges megadni:
• név
• e-mail cím
• telefonszám
• a panasz leírása
o vásárlás azonosítószáma
o dátum
o vásárolt termék, termékek és azok mennyisége
o a panasz lényege

10.3. Az üzlethelyiségekhez kapcsolódó adatkezelés:

10.3.1. Biztonsági kamera működtetése

A BIJÓ kereskedelmi egységekben biztonsági kamerarendszer működik a vásárlók és Szolgáltató személyi és vagyoni biztonságának védelme és megőrzése érdekében. A biztonsági kamera működtetéséről a vásárlókat, látogatókat az egységek bejáratánál, valamint az üzleten belül is a figyelem felhívásra alkalmas módon, jól láthatóan kihelyezett táblával tájékoztatja. A vásárlók, látogatók üzlethelyiségbe való belépése ráutaló magatartásnak, a felvételekhez való készítéshez, tároláshoz való hozzájárulásnak tekintendő.

10.3.2. Beléptető rendszer

A kereskedelmi egységbe történő belépéshez kártyás azonosító rendszert alkalmazunk.

A kártya elkészítéséhez a Felhasználóknak a következő adatokat kell megadni:

Dolgozók (érintett) esetében
- dolgozó neve
- dolgozó cége
- jogosultsági körök az ajtókra, sorompókra

Magánszemély vevők esetében
-A regisztrálásához szükséges dokumentumok

Cég vevők esetében:

- Cégkivonat, vagy végzés

- Aláírási címpéldány, vagy aláírás minta

- Működési engedély, vagy igazolás kereskedelmi tevékenység végzéséről

Egyéni vállalkozó vevők esetében:

- Az egyéni vállalkozást igazoló dokumentum

- Működési engedély, vagy igazolás kereskedelmi tevékenység végzéséről

11. Az adatkezelés célja

A 10. pont alatt felsorolt adatkezelések célja, hogy a Felhasználó a Szolgáltató által nyújtott kereskedelmi, és elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat minél magasabb színvonalon, a legteljesebb mértékben tudja igénybe venni.

12. Az adatkezelés időtartama

Az adatokat csak az adatkezelési cél megvalósulásáig lehet kezelni, kivéve a hatóság felé történő adatközléseket.

13. Az érintettek jogai

Az érintett kérelmezheti az adatkezelőnél
a) tájékoztatását személyes adatai kezeléséről,
b) személyes adatainak helyesbítését, valamint
c) személyes adatainak - a kötelező adatkezelés kivételével - törlését vagy zárolását.
.
Az Érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha
a) a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag az Szolgáltatóra vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez, vagy az Szolgáltató, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha az adatkezelést törvény rendelte el;
b) a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik;
c) törvényben meghatározott egyéb esetben.

A Szolgáltató a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 nap alatt megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja. Ha az Szolgáltató az érintett tiltakozásának megalapozottságát megállapítja, az adatkezelést - beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is - megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.

14. Jogorvoslat, bírósági jogérvényesítés

1. Amennyiben az érintett a Szolgáltató döntésével nem ért egyet, az ellen - annak közlésétől számított 30 napon belül - bírósághoz fordulhat.

2. Az érintett a jogainak megsértése esetén Szolgáltató ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el.

3. Jogorvoslati lehetőséggel, panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5.
Telefon: +36 -1-391-1400
Fax: +36-1-391-1410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

IGAZÁN BIJÓ
TERMÉKEINK
Vásároljon
Egyszerűen!
Regisztráljon
Válasszon terméket
Rendelje meg
Házhoz szállítjuk